Indien je deze e-mail ontvangt als tekst, of als deze onvolledig of onleesbaar is, ga dan naar de webversie
Digiflits 2009 nr: 43
Jubileumavond 20 jaar Trim Slim.
Nog één week en dan vieren we in De Draaikolk op zaterdagavond 5 september het 20-jarig bestaan van Trim Slim Fitness Almere !!!

De feestcommissie, bestaande uit Erik Bronkhorst, Loes Walet-Boekema en Mets van Aken heeft al heel wat werk verzet. Daarnaast zijn Ria en Vino Burgers al enige tijd bezig met het bewerken van foto’s en historische artikelen. Een selectie zal binnenkort ook op de website worden gepresenteerd. Op de feestavond bijzondere live-muziek!!

De feestcommissie wil nogmaals benadrukken dat leden en oud-leden van harte welkom zijn maar er worden géén uitnodigingen verstuurd. Met het oog op de hapjes en drankjes wordt iedere belangstellende gevraagd zich vooraf aan te melden via het formulier op het prikbord in De Draaikolk, via de website van Trim Slim of per e-mail/telefoon naar:
Erik Bronkhorst: 06-52037074...erik.bronkhorst@gmail.com
MOA 2009
Ook dit jaar werd er weer de MOA (marathon op afbetaling) georganiseerd. Mets en Theo hebben de organisatie hiervan in handen. Het is de bedoeling dat je vier avonden loopt en dan heb je de hele marathon gelopen. Vind je een hele marathon teveel, dan mag je ook de halve afstand lopen. Er wordt van maandag- tot en met vrijdagavond gelopen en je mag zelf bepalen welke avonden je loopt, maar het moeten er wel vier zijn om voor een herinnering in aanmerking te komen.

De 1ste avond ging de route via de Markerkant, langs de Stek over het viaduct langs het Noorderplassengebied en over het Clauspad naar het Beatrixpark. Mets stond net over het viaduct. Hier is tevens het keerpunt voor de halve afstand en dit jaar niet met zijn befaamde dropjes maar met andere lekkere zoetigheden. Helaas regende het deze avond nogal en misschien waren er daarom niet zoveel hardlopers/wandelaars aanwezig; jammer want het was een mooie tocht. Misschien morgen beter.

De 2de avond: gelukkig erg mooi weer en ja hoor: er waren meer deelnemers die deze avond ook gingen lopen. De route ging over de Tennisbrug langs de Noorderplassen richting Blocq van Kuffeler. Natuurlijk stond Mets met zijn heerlijkheden op het keerpunt. Iedereen had het naar z’n zin want dit is toch wel een heel mooi stukje Almere.

Zo de helft zit er al op. Nu de 3de avond. Heerlijk weer om te wandelen; we treffen het wel. We lopen het ‘Dorpje’ door naar het Spoorbaanpad; dan linksaf en bij het trapje naar beneden en onder langs de Veluwedreef tot dat we niet verder kunnen; dan rechtsaf naar het Weerwater en dan linksaf tot aan het bord van Staatsbosbeheer waar we keren om weer terug te gaan. Natuurlijk stond Mets halverwege en hij hield iedereen goed in de gaten.

Voor mij alweer de laatste avond. Niet voor iedereen want er waren er die nu pas voor de 3de keer liepen. We gingen richting Praxis de brug over en rechtsaf langs het water tot aan de brug voor de Blauwe Olifant, linksaf en langs de Noorderplassen naar de Hoge Vaart en toen rechtsaf langs de Vaart tot een met rood-wit gemarkeerd punt om daar weer te keren. Het was heerlijk; lekker weer en mooie route. Nog eenmaal langs Mets en toen naar de Draaikolk waar we een diploma kregen uitgereikt en werden getrakteerd op een heerlijk glas champagne.

Voor mij zit het er op. Natuurlijk mag ik ook de 5de avond meelopen maar vanwege andere plannen toch maar niet.
Theo en Mets: het was een geweldige MOA! Bedankt!

Miep
Wie gaat er mee naar Twente?
Graag wil ik jullie op de hoogte brengen van benoemd evenement. Lees de info rustig door, bekijk zonodig de website en laat je vervoeren naar het prachtige Twentse landschap.
Dat ikzelf uit de buurt komt heeft er helemaal niets mee te maken, hahaa.
Het mooie van bijgaande informatie is het feit dat je samen met een partner deels loopt en fietst en je zodoende tegoed kunt doen aan dat waarvan je gaat kwijlen. Hoeveel leuker is het dan om daar met een groep naar toe te gaan.

Ik wil graag een inventarisatie maken van diegenen die interesse hebben, eventueel al een duo-partner hebben of wie er een zoekt.
Als we afspreken dat 1 oktober de deadline van de inventarisatie is, geeft dat nog tijd om het een en ander kort te sluiten.
Wie volgt mij naar het achterland???

Rene Langeslag
 

De Landgoed Twente Marathon is georganiseerd door loopgroep Dionysos uit Denekamp en vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 oktober 2009. Er wordt om 10.00 uur gestart vanaf paviljoen het Lutterzand in De Lutte. De route voert via de Landgoed Twente Fair over landgoederen en landerijen in het Nationaal Landschap Noordoost-Twente en is grotendeels onverhard, doch goed begaanbaar. Het parcours is afwisselend, zo loop je door een boerenschuur met koeien, doorkruis je een Arboretum en loop je door een schaapskudde, dit alles in het decor van een betoverend Twents Nationaal Landschap in herfsttinten. Onderweg zijn diverse stops ingericht waar typisch Twentse streekproducten worden aangeboden. Dit varieert van heerlijke rode of witte wijnen, ambachtelijke kaas tot originele vleeslollies gepresenteerd op unieke locaties. De begeleiders rijden geheel in stijl op solexen en uiteraard is medische verzorging ruimschoots aanwezig.

Is het lopen van een hele marathon je te gortig dan kun je ook inschrijven als duo. Een loper en fietser starten dan samen en leggen met z’n tweeën het hele traject af. Onderweg kan er naar believen omgewisseld worden; de loper gaat fietsen en vice versa. De omgeving en entourage bieden een prachtige gelegenheid om partner, kinderen of vrienden mee te nemen. Zij genieten bovendien korting op de entree van de Landgoed Fair. Daarover vind je hier meer informatie.

We hopen je te ontmoeten op zaterdag 24 oktober 2009 a.s. bij de tweede Landgoed Twente Marathon.