Indien je deze e-mail ontvangt als tekst, of als deze onvolledig of onleesbaar is, ga dan naar de webversie
Digiflits 2009 nr: 40
De hardlooptrainingen op dinsdagmorgen in juli en augustus 2009
Beste hardlopers en hardloopsters,

Wegens mijn aanstaande vakantie in juli en augustus het volgende:
Ik ben niet beschikbaar voor de dinsdagmorgentrainingen in de periode: 7 juli tot en met 12 augustus.
Gelukkig heeft Lisette Querain,jullie wel bekend, zich bereid verklaard om de trainingen waar te nemen in de bovengenoemde periode echter met uitzondering van 21 en 28 juli. Dan heeft Lisette zelf vakantie! Train dus lekker samen met Lisette, voor haar ook motiverend.

Ben Stuivenberg
De Sportief Wandeltrainingen van maandagochtend
De Sportief Wandeltrainingen van de maandagochtend komen in de zomermaanden juli en augustus te vervallen! Erik Bronkhorst heeft te kennen gegeven dat hij geen trainingen meer kan verzorgen.

Mets van Aken
Voorjaarstrainingen Trim Slim 2009 groot succes!
Oa. door een goede publiciteitsactie naar diverse kranten in Almere kon het gebeuren dat er veel aanmeldingen waren voor de drie cursussen fitness walking en hardlopen voor beginners / gevorderden. Deze cursussen kwamen niet zomaar uit de lucht vallen, al sinds enkele jaren worden er voorjaarscursussen georganiseerd. De cursussen begonnen op zaterdagmorgen 28 maart en eindigden op 23 mei. Acht weken cursus afgesloten door uitreiking van een certificaat aan de cursisten. Jan Limper was de initiatiefnemer van deze “ diploma “ actie. De drie trainers waren resp. Marjan Linger, Jan Limper en Ben Stuivenberg. Hieronder volgt een impressie van de drie trainers.

Nadat ik had vernomen dat Jan en Ben een cursus hardlopen zouden leiden besloot ik om ook een groep te starten voor de fitnesswalkers. Ik heb dergelijke korte cursussen ook al voor de AGIS gegeven. Nu de Agis-trainingen zijn gestopt vond ik het leuk om dit voor Trim Slim te organiseren. Op 28 maart startte ik met 20 deelnemers. De eerste trainingsdag was qua weer een ramp, zo hard regende het. Nu heb ik zelf een broertje dood om in de regen training te geven, iedereen was echter na de eerste trainingsdag dol enthousiast en men wilde graag doorgaan! Ik beschouw het altijd als een uitdaging om de trainingen voor iedereen aantrekkelijk te maken, ondanks verschil in tempo’s. Het was leuk te zien dat je de mensen echt progressie zag maken, men had duidelijk plezier in de trainingen! Als je iets leuks vindt ben je ook gemotiveerd, dat bleek maar weer. De weken vlogen om, na de laatste training kregen de deelnemers het certificaat, hetgeen erg werd gewaardeerd. Vele cursisten spraken uit de sfeer bij Trim Slim erg leuk te vinden! Zoals het er nu naar uit ziet ben ik in het najaar weer van de partij voor zo’n korte cursus.
Marjan Linger

De toeloop voor de beginnergroep hardlopers was zo groot dat we hebben moeten splitsen. Faina en ik hadden beiden een eigen groep elke zaterdag onder onze hoede. Behalve aandacht voor looptechniek was het langzaam opbouwen om aan het eind vijf km aan één stuk te kunnen hardlopen het doel. In de laatste les brachten we dit met succes ten uitvoer. Hier volgt nog een korte weergave van deze laatste les. De laatste les: "in het begin bleef de groep aardig bij elkaar maar weldra werden de onderlinge afstanden groter. De eersten kwamen na 35 minuten weer binnen, de anderen arriveerden enkele minuten later. Iedereen had het gehaald! Een grote prestatie in acht weken! Terug kijkend kan ik stellen dat deze cursus een groot succes is geweest, temeer omdat een groot deel van mijn groep ( elf personen ) te kennen heeft gegeven door te willen gaan bij Trim Slim".
Jan Limper

De belangstelling voor de training gevorderde lopers was dit voorjaar groot! Totaal 13 personen schreven hierop in, waaronder drie Trim Slim lopers. Ik kijk, net zoals Jan en Marjan, met plezier hierop terug. Hieronder volgen enkele citaten die ik na afloop van de cursus desgevraagd van cursisten kreeg.

* " Leuke en lekkere training, goede technieken enz. ".
* " Gevarieerde trainingen, leuke gemixte groep ".
* " Ik kreeg veel inzichten in looptechniek waar ik mij niet bewust van was ".
* " Erg leuke, motiverende trainingen ".
* " Gevarieerd en pittig trainen! Een goede aanvulling op de wekelijkse trainingen ".
Aldus een greep uit de citaten van cursisten gevorderde lopers.

Nu al worden er nieuwe plannen gemaakt om in het komende najaar weer dergelijke cursussen te starten! Wil je als sportvereniging in dit geval Trim Slim erbij blijven horen "moet je aan de weg blijven timmeren ". Met het oog op bijna 20 jaar Trim Slim zijn de ontplooide iniatieven zoals cursussen organiseren natuurlijk prima en bijna een must!
Ben Stuivenberg