Indien je deze e-mail ontvangt als tekst, of als deze onvolledig of onleesbaar is, ga dan naar de webversie
Digiflits 2009 nr: 38
Cursussen van TrimSlim voorjaar 2009
Zaterdag 23 mei waren de laatste lessen van de cursussen hardlopen voor beginners, gevorderden en fitness walking. Het aantal deelnemers dat op de cursussen was afgekomen was heel groot, zo groot zelfs dat we de cursus hardlopen voor beginners hebben moeten splitsen.
Een groep had Faina Kappen onder haar hoede en de andere groep had ik (Jan Limper) voor mijn rekening genomen.
Het weer tijdens de cursussen was op de eerste les na ( toen goot het een uur lang van de regen) bijzonder goed
Voor mijn groep bestond de cursus uit 8 lessen plus een extra les waarin wij een Coopertest hadden ingepland.
De cursus is geheel naar wens voor zowel de cursisten en van mij als trainer verlopen.
Ik heb op de cursus geprobeerd de lopers een goede looptechniek aan te leren, en het langzaam opbouwen van het doel van de cursus, het lopen van 5 kilometer aan een stuk.
Dit laatste hebben we op de laatste les ten uitvoer gebracht, waarvan hier een verslag komt.

Na wat te hebben ingelopen en wat losmaak oefeningen stond er voor de aanwezige deelnemers de 5 kilometer aan een stuk zonder pauzes op het programma.
In het begin bleef de groep aardig bij elkaar, maar weldra werden de afstanden tussen de lopers groter.
Dit is natuurlijk niet zo gek want en ieder loopt zijn eigen tempo.
De eersten kwamen na ongeveer 35 minuten aan het einde van de 5 kilometer. En de rest die het wat kalmer aan hadden gedaan een paar minuten later. Iedereen heeft het gehaald. Ik vind dat in 8 weken tijd een hele goede prestatie.
Maar ook voor alle anderen die er om een of ander reden niet bij waren of eerder tijdens de cursus hebben afgehaakt heb ik veel respect, want ik weet dat ook die op de cursus hun uiterste best hebben gedaan, en ik denk dat als ze erbij waren geweest of de cursus hadden afgemaakt zij het ook hadden gehaald. 

Terug kijkend kan ik gerust stellen dat deze cursus een groot succes is geweest, mede om het feit dat een groot deel van mijn groep (11 personen) te kennen heeft gegeven dat ze bij TrimSlim willen door gaan met hardlopen.

Jan Limper
Dauwtrappen Hemelvaartsdag 21 mei 2009
Goedemorgen, 5.30 uur is wel vroeg voor een vrije dag! Maar dat hoort nu eenmaal bij dauwtrappen. Er verzamelden zich maarliefst 28 Trimslim-leden, met familie en vrienden, op Hemelvaartsdag bij de Draaikolk. Van daaruit ging een rij van zeven auto’s naar de nog onbekende dauwtraplocatie. Lelystad? Hilversum? Of Almere-Hout? Het bleek het Knarbos te zijn, op de gemeentegrens van Almere, daar waar de Vogelweg de Knardijk kruist. Het Knargebied is ca 500 ha groot en wordt beheerd door het Flevolandschap.

Om 6.00 uur kon het startsein van de wandeling worden gegeven. Eerst over de Knardijk, daarna over een fietspad, een bospad, een modderpad en een pad door heel hoog gras waartussen helaas ook brandnetels stonden. Verschillende ondergronden, dat is goed voor de onderbeenspieren! Maar niet alleen de ondergrond was verschillend, ook de omgeving was divers. We kwamen langs akkerland, door bossen, langs een distelveld, langs vennen, door een weiland. Een van ons zag nog een vos wegduiken. De vogels zongen uit volle borst, er klonken melodieën uit een mondharmonica, er werd tijdens het lopen wat gepraat. Bovendien was het prachtig weer en was er dauw te over!

Onderweg kwamen we langs vier kunstwerken op verschillende plaatsen in het Knarbos. Deze werken mogen overwoekerd worden door de natuur, opdat ze ogen als ruïnes. Daarmee zouden ze de suggestie wekken van een rijk verleden. Voor wie er meer over wil weten, zie: www.nieuwverleden.info. Ieder had zo zijn eigen mening over de kunstwerken maar zo gaat dat vaak met moderne kunst.

Twee uur later, na 8 km, kwamen we weer bij het vertrekpunt. Tijd voor het ontbijt. Ontbijtpakketjes, stoeltjes, zitzakken en -kleden werden uit de auto’s gehaald en er verscheen een tafeltje met aanvullende ontbijtaccessoires: koffie, thee, cake(n) en zelfs gekookte eitjes. Het was reuze gezellig.

Naar mijn mening waren we waren niet voor niets zo vroeg opgestaan. Het was een prachtige wandeling in goed gezelschap, eindigend met een lekker ontbijt. Wat mij betreft: volgend jaar weer dauwtrappen!

Karen Janssen
Oproep
Beste lezers,
Ik ben op zoek naar foto's van hardlopers in actie. Hebben jullie misschien voor mij leuke shots? Zoja, die ontvang ik graag via mail.
De bedoeling is dat ik daar een samenhangend geheel van maak in de vorm van een foto/videopresentatie. Deze presentatie wordt  door mij gemaakt vanwege het aanstaande jubileum van Trim Slim in september ".

Sportgroet,
Ben Stuivenberg