Indien je deze e-mail ontvangt als tekst, of als deze onvolledig of onleesbaar is, ga dan naar de webversie
Digiflits 2009 nr: 31
Rob Querido
Het doet mij -als oud-commando- een groot genoegen jullie te kunnen berichten dat een oud-trainer van Trim Slim Fitness de Korpscommandant is geworden van het Korps Commandotroepen. Ik herinner mij Rob als een zeer toegewijde trainer.
Het zijn de commando's die momenteel in het buitenland de kastanjes uit het vuur slepen. Dat Rob daaraan als hoogste baas leiding geeft is mijns inziens een vermelding binnen onze club waard.
Een TSF-trainer bereikt nog wel eens wat!
Erik Bronkhorst
Almeresport.nl
Met invoering van de webkrant AlmereSport is het eenvoudig om alle Trim Slim activiteiten te plaatsen. Plaatsing van een persbericht in een echte papieren krant kan ik niet garanderen (ondanks advertenties).
Des te belangrijker is het dat iedereen de webkrant leest. Hoort zegt het voort via Digiflits, prikbord e.d.
Een bericht staat inmiddels op de website Almeresport.nl
Arthur Eijpe

Inhakend op bovenstaand bericht wil ik graag jullie aller aandacht vragen voor het
20-jarig jubileum van Trim Slim Fitness Almere
Trim Slim Fitness is gestart op 09-09-1989. Met 13 deelnemers, voornamelijk vrouwen. Gelopen werd onder het motto: ‘Veilig en verantwoord lopen onder deskundige begeleiding’. De looppaden liepen toentertijd nog door uitgebreide koolzaad- en maïsvelden en grote zandvlaktes! Wat bij de meeste vrouwen geen veilig gevoel gaf.
Bij het éénjarig bestaan van TSF waren er reeds meer dan 100 lopers (m/v). De slogan toen was: Beweeg verstandig en... denk aan je bodyline! 

Nu, na 20 jaar staat de gezelligheid bij TrimSlim nog steeds hoog in het vaandel.
Vandaar dat wij - Loes Boekema en Erik Bronkhorst- op verzoek van het bestuur al aan het brainstormen zijn geslagen over het jubileumfeest dat we begin september (vermoedelijk op 5 september 2009) willen gaan vieren. Het moet uiteraard een supergezellig feest worden waarin aandacht wordt gegeven aan het heden en het verleden.

Het verzoek aan jullie is om nu reeds alle deelnemers van alle trainingsgroepen te enthousiasmeren voor dit jubileumfeest. Een vroegtijdige notitie in de vaak overvolle agenda zou wenselijk zijn.
Een tweede verzoek is om adressen en e-mails van oud-TrimSlimmers (waarvan verwacht mag worden dat ze hernieuwd contact met onze vereniging op prijs stellen) aan ons door te geven. 

Détails zijn nog niet bekend, maar de PR zal via onze Digiflits en de Almeerse media vroegtijdig worden opgestart.
Voor suggesties met betrekking tot de invulling van het feest houden we ons aanbevolen.

Met vriendelijke groet,
De feestcommissie.
Trim Slim Almere "Wedstrijdgroep Hardlopers"


Beste sportvrienden,

We laten soms het woord ‘wedstrijdlopers’ vallen. Vaak horen we dan de reactie: ‘Trim Slim is er voor recreatieve lopers en niet voor prestatielopers’. Binnen Trim Slim zijn er echter heel wat lopers die aan wedstrijden deelnemen. De meesten zijn erg tevreden over het resultaat. Door sommigen horen we zeggen dat men een volgende keer sneller of een langere afstand wil lopen.

We nemen de begrippen ‘recreatief hardloper’ en ‘wegwedstrijden’ onder de loep.

==a) Recreatief hardlopen, ook voor het plezier/gezondheid. Neemt meerdere keren per jaar deel aan wegwedstrijden
====en 'droomt’ van betere tijden. Wil daar ook meer of anders voor trainen.
==b) Recreatief hardlopen voor het plezier/gezondheid. Wel deelnemen aan wegwedstrijden, echter zonder de
====ambitie om betere tijden te lopen.
==c) Recreatief hardlopen voor het plezier/gezondheid en zonder het oogmerk om sneller te worden. Deelnemen
====aan wegwedstrijden komt bijna niet voor.

Met de lopers van categorie a) en eventueel ook van b) willen we graag in contact komen.

Onze oproep komt voort uit onze wens om de ambitie van die lopers te ondersteunen. Het is onze ambitie om meer met onze vakkennis te doen en deze te delen met de lopers van Trim Slim. Het is voor ons plan niet belangrijk of je 40 of 65 minuten doet over 10 km. Belangrijk voor ons plan is of je regelmatig kunt en wilt trainen naar jouw eigen doel.

We hebben ideeën en willen daarover met jullie overleggen. Afhankelijk van de reacties, wensen, ideeën, kunnen we een concreet plan maken.
Ideeën:
==1) Maken van algemene trainingsschema’s voor ‘iedereen’.
==2) In gesprek met lopers met eigen ambities.
==3) Maken van individuele trainingsschema’s.
==4) Eens per 4-6 weken een gezamenlijke technische training en een groepsgesprek over de ervaringen.
==5) Individuele coaching van lopers die consequent planmatig trainen naar een doel.

We zijn nu niet van plan om er een vaste afzonderlijke trainingsgroep van te maken. Iedereen kan blijven trainen bij de groepen en trainers naar eigen keuze.

Hierbij het verzoek om naar ons te reageren. Dat kan persoonlijk tijdens de trainingsuren.
Dat kan ook per e-mail: r.heyser@planet.nl of ben.stuivenberg@yahoo.com.

Als er voldoende positieve reacties zijn, beleggen we een groepsgesprek. Waarschijnlijk op een maandagavond of zaterdagochtend.
Roel Heyser en Ben Stuivenberg.

Twee dagen een halve marathon Nordic Walking in Egmond aan Zee
Zaterdag 24 januari was het verzamelen om 7 uur bij De Draaikolk om met een z´n achten naar Egmond te rijden. Het weer zag er veelbelovend uit. Niet te veel wind en de zon zou zich laten zien. Met z´n zessen gingen we voor de halve marathon; we liepen de noordroute.
Het prettige is dat er een gescheiden looproute was voor de wandelaars (met veel meer lopers); zij liepen de zuidroute.
Met een lekker beetje wind in de rug liepen we de eerste 8 km over het strand.
Bij elke stempelpost en dat waren er 6 onderweg, was er iets te eten of te drinken. Bij de doorgang, waar de zee tussen de duinen doorgaat bij vloed, begon het door het mulle zand lopen en klimmen en dalen. Tot Bergen aan Zee een mooi stuk door de duinen; hierna opnieuw door het duingebied waar de runderen en paarden lopen. Mooie doorkijkjes en vergezichten op de heuveltoppen. Na een aantal uren waren we terug bij het startpunt. Daar kreeg een ieder een medaille; alleen als je twee dagen ging lopen pas de volgende dag.
Ik had me voor twee loopdagen opgegeven, omdat ik de zuidroute ook wilde lopen. De weersvoorspellingen voor de zondag waren niet al te best: stormachtige wind en regen. Thuisgekomen eerst een lekker bad; ik zou wel zien morgen. Laat op de avond nog even naar het weerbericht gekeken en dat gaf een ander beeld. De regen zou op de Noordzee blijven hangen, wel veel wind maar droog. Zondagochtend moest ik eerst mijn ruiten ijsvrij maken.
In Egmond was alles wit en glad op sommige plekken en het woei stevig. Ik begon om 8.15 te lopen, het was bar koud en nog niet echt licht. Op weg naar de boulevard, door de winkelstraat was het spekglad, met van die kleine keitjes.
Er gingen enkele mensen onderuit, later hoorde ik dat er iemand van de vrijwilligers haar pols had gebroken. Eenmaal op het strand, was zelfs het zand bevroren. Met de wind tegen, die steeds harder werd, liep er een slinger was mensen over het strand. Lekkere golven en beukende wind en na 8 km weer de duinen in. Wind opzij en veel paden met rijp bedekt. De zon kwam door en het was een heerlijk stuk lopen door dit gedeelte van de duinen. Via de camping van Bakkum en door het duingebied, bijna geen verharde weg, kwam ik terug op de boulevard van Egmond. Het was er gezellig druk, veel mensen die even gingen uitwaaien en zich afvroegen wat al die Nordic Walkers deden. Oh, een halve marathon en dat twee dagen achter elkaar: is dat niet vermoeiend? Bij de finish aangekomen, kreeg ik ook mijn medaille.
Die bleek groter te zijn dan de medaille-voor-éen-dag en die was al behoorlijk groot.
Ik heb genoten van deze twee dagen.
Marjolein Veen