Indien je deze e-mail ontvangt als tekst, of als deze onvolledig of onleesbaar is, ga dan naar de webversie
Digiflits 2009 nr: 30
Lectori Salutem ! (L.S) ‘Den lezer gegroet !’ : nieuwe redacteuren stellen zich voor.
Als opvolgers van ons-aller Rob Eijkmans proberen Ben Stuivenberg en Steven Poolman een flitsende start te maken middels een ‘Wederzijds Interview’.

Zouden de, pakweg 350 leden van TrimSlim ons al niet een beetje kennen?
Ben: denk het wel; voor zover het onze hardlopers betreft. Ik stapte in 2004 over van de AVA naar TrimSlim en begon meteen met het geven van hardlooptrainingen, meestal op de dinsdag- en zaterdagmorgen. Daarnaast verzorg ik al sinds jaar en dag nevenactiviteiten op hardloopgebied zoals lezingen en cursussen. En net als jij ga ik regelmatig met clubgenoten naar wedstrijden.
Steven: na mijn verhuizing van Muziekwijk naar Waterwijk werd ik in september 1997 TrimSlimmer. Ik probeer regelmatig, twee tot driemaal per week bij onze club te trainen; bij voorkeur intervaltrainingen op de dinsdag en donderdagochtend maar ik heb alle overige roosteruren van TrimSlim wel eens doorgewerkt. Daarnaast ga ik twee- tot driemaal per maand naar een wedstrijd, bij voorkeur naar een 15 of 16 km; als het even kan met clubgenoten. Ja, veel TrimSlimmers kennen me wel, ook omdat ik bardienstjes draaide op zondagochtend en al eerder redacteur ben geweest van de NieuwsFlits, NieuwsBrief en DigiFlits. Net als jij trouwens.

Hoe zag jouw 2008 er in sportief opzicht uit?
Ben: het was een geweldig hardloopjaar! Bij 10-kilometerwedstrijden in mei (Leiden) en september (Utrecht) finishte ik in de 65-plus-klasse als eerste. Tijdens de Zevenheuvelenloop van Nijmegen vestigde ik een persoonlijk record op die 15 kilometer van 1.05:37.
Steven: (50+) na cross-wedstrijdjes in februari te Amersfoort en Almere lag ik tot eind maart stil door een blessure. Daarna een ingrijpende maar welkome verandering die het sportieve leven nogal door elkaar schudde: een verhuizing en – na jaren solo – een nieuwe relatie. Toch heb ik de regelmaat in het trainen en het-op-pad-gaan naar ‘loopjes in de regio’ redelijk kunnen vasthouden. De snelheid is in de loop der jaren wel wat minder geworden. Maar: liever soepel dan snel!

Waaruit bestaat voor jou de aantrekkelijkheid van, zo niet ‘verslaving’ aan, het hardlopen?
Ben: voor mij is het een meerwaarde in fysiek en psychisch welzijn !
Steven: de beloning in de vorm van geestelijke en lichamelijke fitheid. En als toetje de grotere interesse in zaken als voeding en welzijn.
Ik voel me dankzij het hardlopen of wandelen zelden meer hangerig, loom of futloos. En als ik door mijn werk als postbode afgepeigerd thuis kom, ben ik dat gevoel vrij snel kwijt dankzij een door het lopen ontwikkeld herstelvermogen. ‘Dat gevoel van fitheid’; dat wil je nooit meer kwijt!


Voornemens voor 2009:
Ben: proberen om in Leiden en Utrecht opnieuw de eerste 65-plusser te worden. Bij TrimSlim hoop ik dat een door mij en Roel Heijser op te richten wedstrijdgroep voor ambitieuze TrimSlim-hardlopers een succes wordt. Op 28 maart geef ik de eerste van acht trainingen voor lopers die hun tijden willen verbeteren. Gratis voor TrimSlimleden!
Steven: proberen de regelmaat in het trainen onder alle omstandigheden vast te houden. Van TrimSlim heb ik geleerd dat je met drie trainingen per week vooruitgaat in conditie, soepelheid en snelheid en met twee bezoekjes per week aan onze club je huidige conditie onderhoudt. Zo werkt het ook voor mij. Dat we als redacteuren van de Flits en de Brief een flitsend medium proberen te maken spreekt vanzelf. Tot slot hoop ik dat binnen TrimSlim iemand zich aanmeldt om als co-redacteur of contactpersoon onze wandelaars (meer dan jij en ik kunnen) te vertegenwoordigen. (Inmiddels weten we dat Ronneke de Lange en Mets van Aken zich namens Nordic Walkers en wandelaars hebben aangemeld. Van harte welkom!)
s.poolman2@chello.nl
ben.stuivenberg@yahoo.com
Steven Poolman Ben Stuivenberg
Nieuwjaarsspeech van Rob Eijkmans
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie heb ik het volgende gezegd:
“In de laatste digiflits begon ik met de zin : Het einde van 2008 is in zicht en de weg ligt voor ons. 2009 wordt anders.
Inmiddels is het dan zover en is het al anders. Geen trainingen meer geven, gewoon als loper meegaan en me laten leiden. Op de laatste donderdagochtend van 2008 nam deze groep afscheid. Iets waar ik totaal niet bij stil heb gestaan. Daar ik gewoon bij Trim Slim blijf lopen en iedereen van tijd tot tijd weer zal zien.
Bij dit afscheid kreeg ik een cadeaubon van Bever Zwerfsport.
Ook bij de laatste dinsdagavondtraining werd ik toegesproken en kreeg ik een cadeaubon van dezelfde firma.
Ik was beide keren totaal verrast en wist weinig uit te brengen.
Ik ben toch al niet iemand die breedsprakig is.
Daarom wil ik nu van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor het genoten vertrouwen in al de afgelopen jaren en natuurlijk ook voor het cadeau. “
------------------------
Inmiddels is het 7 januari 2009 en heb ik de gekochte rugzak, van de cadeaubonnen, zoals je kunt zien op de foto al in gebruik genomen.
Nogmaals hartelijk dank.

Rob
De Marathontraining begint weer!
Traditiegetrouw gaan verscheidene TrimSlimmers naar een voorjaarsmarathon. Sommigen als ultiem eenmalig doel. Anderen om hun persoonlijke lijst uit te breiden. Of als aanloop naar de Triatlon van Almere. Er is bekend dat een TrimSlimmer dit jaar als marathonserie de vier A’s wil volbrengen: Apeldoorn, Amersfoort, Almere, Amsterdam………. Anderen lopen een halve marathon; als hoofddoel, of op weg naar (ooit) een hele.

Elk voorjaar liep een groep op de zondagochtenden steeds langere langzame duurlopen als onderdeel van hun trainingsplan. Rob Eijkmans heeft daaraan meerdere jaren bezielend leiding gegeven. Nu hebben René Langeslag en Roel Heyser het initiatief overgenomen door een trainingsplan voor de zondagen te maken. De lijst hangt op het prikbord. René of Roel adviseren de route en lopen zo vaak mogelijk zelf ook mee. Het plan is zodanig opgezet dat halve marathonners, hele marathonners en andere instuiflopers een deel samen kunnen lopen. Want we zijn toch één club, nietwaar?

Om 09 uur starten de hele marathonners voor een ronde van 45 minuten. Om 09uur45 voegen de halve marathonners en de andere instuivers zich erbij en lopen een heen-en-weer-route. Door zo’n route te kiezen, raken we onderweg niemand kwijt en kunnen alle lopers in hun eigen tempo meetrainen. Iedereen kan op de route omkeren op zijn/haar eigen gewenste tijdstip. Natuurlijk ontbreken de voor Trim Slim traditionele duurtrainingen niet, namelijk de route Muiderberg en de éénrichtingloop Lelystad ------> Almere.
Ideaal is als er BEGELEIDERS op de fiets meegaan om de lopers van water en reservekleding en mentale steun te voorzien. WIE, O, WIE?

De planning van de zondagse duurlopen richt zich op deelname aan de halve of hele marathon van ENSCHEDE op 26 april. Dit is een klassieker, want het is de oudste marathon van Nederland. In de planning is rekening gehouden met testwedstrijden.
Op het prikbord hangt een lijst waarop men kan vermelden of je meegaat naar Enschede. Dan kan er iets worden afgesproken over carpoolen. Natuurlijk moet iedereen zelf inschrijven voor de halve of hele marathon.

Wie behoefte heeft aan een persoonlijk advies over de te lopen snelheid en een volledig trainingsplan, kan terecht bij René en Roel.

Lopen jullie mee?

Roel Heyser.
Voorbereiding Wandelmeerdaagsen
Ook in 2009 organiseert TrimSlim de voorbereiding voor de diverse wandelmeerdaagsen. De bekendste wandelmeerdaagse is ‘de Internationale Vierdaagse Afstandmarsen Nijmegen’ (21-24 juli 2009).
Daarnaast zijn er nog vele andere meerdaagsen (http://www.wandelkalender.nl/2009/meerdaagse.html) waarvan de ‘Plus Wandel4Daagse Alkmaar’ (17 t/m 20 juni) en ‘de Internationale Vierdaagse Wandeltochten van Apeldoorn’ (14 t/m 17 juli) de het meest bekende zijn.

Voor wie aan meerdaagse tocht wil meedoen met afstanden van 20, 30, 40 of 50 kilometer is een goede trainingsopbouw noodzakelijk. Daarom wordt er vanaf eind januari 2009 gestart met de voorbereiding naar deze evenementen. Binnenkort zal het voorbereidingsschema gereed zijn. Dit schema zal dan te vinden zijn op het prikbord in de Draaikolk. Ook zal deze op de website te vinden zijn.

In het begin van de voorbereidingsperiode zullen de afstanden kort zijn; daarna zullen de afstanden langer worden. De voorbereiding zal voor namelijk bestaan uit het deelnemen aan georganiseerde tochten. Vanaf de parkeerplaats van de Draaikolk rijden we dan gezamenlijk naar de startlocatie van de tocht.

Vele leden van TrimSlim hebben al meegedaan en blijven enthousiast. Indien u geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met Martijn Hommes martijnuitalmere@live.nl of uw naam en e-mailadres noteren op het prikbord in de Draaikolk. Deelnemers van de afgelopen jaren kunnen uiteraard bij Martijn hun voor / afkeur voor bepaalde tochten melden.
Schoorl 2009
SCHOORL ZONDAG 8 FEBRUARI 2009

Ja zeker, we gaan weer met een bus naar Schoorl. Om als hardloper deel te nemen aan één van de wedstrijden. Om als Nordic Walker of Sportief Wandelaar een wandeling te maken en “en passant” de hardlopers aan te moedigen. En ook om de reis in de bus mee te maken, waarin de consumpties goed zullen smaken. Informatie is te vinden op het prikbord. Wie deelneemt aan de loopwedstrijd moet zich nu al ZELF INSCHRIJVEN (www.groetuitschoorl.nl) om zich van een startbewijs te verzekeren.