Indien je deze e-mail ontvangt als tekst, of als deze onvolledig of onleesbaar is, ga dan naar de webversie

Digiflits 2008 nr: 22
Ameland
Hierbij een kleine impressie van onze deelname aan de Nordic Walkingtocht op Ameland. De organisatie wilde een
record vestigen voor het Guinness Book Of Records. Het aantal deelnemers moest meer dan 1100 zijn.
Helaas hebben zij het niet gehaald. Het record ligt nu nog in Zweden.
Wij zijn vrijdag met 25 mensen vertrokken naar Ameland, daar hebben we ‘s avonds met zijn allen pannenkoeken
gegeten en ons voorbereid op de Nordic Walkingtocht. Zaterdag 5 april was het dan zover, de warming up werd gegeven door Olga Commandeur, bekend van TV. Om 12 uur gingen we van start. De Nordic Runners vertrokken
als eersten, daarna de 20 km lopers, dan de 15 km lopers en tot slot de 10 km lopers.
Helaas had een van onze deelnemers ontzettende pech, nog voor zij kon starten maakte zij een val en was het voor
haar afgelopen.
Wij vervolgden onze weg en hadden boven alle verwachting prachtig weer, Piet Paulusma had het ons al voorspeld.
De verzorging was uitstekend, iedere 5 km een tentje met fruit en drinken, etc.
De overige foto’s staan op de site.

Gerda
Definitieve datum TSF-dag
De datum waarop de Training-Sauna-Fundag zal worden gehouden is woensdag 21 mei, starttijd:11.00 uur

inl.: O.Wasmann ( tel.5344770)
Ommetje Almere
Zondag 6 april, de 1ste zondag van de maand dus weer het Ommetje. Altijd weer spannend met hoeveel we op pad gaan. Deze keer waren er 8 wandelaars waarvan er eentje maar een half uurtje meeliep en daarna naar huis ging om weer op tijd thuis te zijn. Onze route ging richting Schelpenpad, maar vanwege een rally mochten we daar niet heen. Maar geen probleem Rob wist wel een andere weg om alsnog op de geplande route te komen. We zijn helemaal in
het kassengebied geweest en op de terugweg langs MC Donald in Buiten om daar te genieten van een kopje koffie en even gebruik te maken van het toilet. We hadden er toen al 10 km opzitten. Het was geweldig wandelweer en we genoten volop. Het laatste stuk naar de Draaikolk ging prima en bij aankomst daar bleek dat we 15 km hadden gelopen. Geweldig, de eerste keer deze afstand en niemand heeft er moeite mee gehad. En wil je ook mee, maar denk je deze afstand is voor mij veel te ver, wees niet bang de route is zo gemaakt dat je kunt kiezen uit lang en kort en er zit een routekaartje bij zodat je altijd een weg terug naar de Draaikolk kunt gaan.
Dus tot ziens op zondag 4 mei 2008.

Miep
Voorbereidingen naar 4-daagsen
Op zaterdag 26 januari 2008 zijn we begonnen met de voorbereidingen om een 4-daagse goed uit te lopen en zo de felbegeerde medaille te verdienen.
Inmiddels hebben we er al weer 11 wandeltochten op zitten en zijn de afstanden verhoogd tot 30 km. En komende tocht zal er 40 km gelopen moeten worden.
Niet altijd waren de weergoden ons welgezind en hebben we regelmatig met een regencape gelopen. De routebeschrijving was dan ook vaak niet meer te lezen. Maar daar werd gauw wat op verzonnen. Een plasticmap. Maar zelfs wist het vocht toch nog binnen te dringen.
Naarmate het aantal km verhoogd wordt, wordt ook de vertrektijd steeds vroeger. 7.00 uur. En dat op de vrije zaterdag of zondag. Terwijl anderen zich nog even lekker omdraaien.
Maar daar staat tegenover dat er ook genoten wordt van de natuur. We komen wel op plaatsen waar je anders niet naar toe gaat. Zoals afgelopen zaterdag. De Keukenhofwandeling. Bij de inschrijving in Lisse kreeg iedere loper ook een toegangskaart voor de Keukenhof. Nadat de afstand bijna was afgelegd gingen de laatste kilometers door de Keukenhof. Sommigen liepen niet de gemarkeerde route maar namen de tijd om echt de Keukenhof goed te bekijken. En zo is er iedere tocht anders. Foto’s van de tochten zijn te bekijken op de site.

Rob
Heeft u ook iets te vertellen.
Een belangrijke mededeling.
Een verhaal over een wandeling, een loop of ?????????
Deze ruimte is beschikbaar.De redactie
Prikbord
Informatie is ook te vinden op het prikbord.
Is er iets te melden laat het weten aan de redactie. Email: miepenrob@planet.nl